ВРЪЩАНЕ И РЕКЛАМАЦИЯ

I. УСЛОВИЯ ЗА ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА НА СТОКА

Всяка стока, закупена онлайн от bkclimatesystem.com може да бъде върната или заменена без причина преди изтичане на четиринадесет /14/ дни от получаването й, ако не е ползвана, не е монтирана, не е с нарушен търговски вид и при всички други условия по чл.55 от Закона за защита на потребителя.

Условия, които трябва да бъдат изпълнени за да се осъществи връщане или замяна на стока:

  • Стоката трябва да е в оригинална опаковка и да е в ненаръшен търговски вид;
  • Стоката не трябва да е използвана;
  • Стоката не трябва да е монтирана;
  • Стоката не трябва да е увредена при транспорт. Ако се установи повреда на пратката при получаване от куриер се съставя Протокол за щетата в присъствието на куриера. Ако се установи транспортен дефект в последствие, стоката не подлежи на връщане или замяна.
  • Стоката трябва да е придружена с оригинал на финансов документ (фактура), доказващ че е закупена от БК2022 ЕООД и гаранционна карта.
  • Възстановяването на парични суми се извършва по банкова сметка, предоставена от купувача, в срок от 14 дни от датата на връщане на стоката. Възстановяване на суми на покупки платени, чрез дебитна/кредитка карта се извършват чрез кредитно нареждане по картата с която е направена покупката. Моля да имате предвид, че възстановяването на суми платени, чрез наложен платеж или банков превод се възстановяват по банков път.

II. ВРЪЩАНЕ НА СТОКА

За да върнете или замените закупена стока, чрез договор за покупко-продажба от разстояние в закония 14-днесвен срок, моля изпълнете следните стъпки:

  • Попълнете формуляра по-долу, след което го изпратете на имейла за контакт: bkclimatesys@gmail.com.
  • Продуктът, който искате да върнете трябва да отговаря на условияТА за връщане и замяна, с които може да се запознаете по-горе в точка I. УСЛОВИЯ ЗА ВРЪЩАНЕ НА СТОКА. 
  • Транспортните разходи за връщането на стоката са за сметка на купувача. Стоката трябва да бъде върната лично или чрез куруерска услуга (за предпочитане е да се извърши, чрез куриерска фирма Еконт). Ако връщането на стоката е чрез куриер, задължително се израща със застраховка (Добавена стойност) за стойността на уреда и без наложен платеж! Важно е да отбележим, че ако уреда няма застраховка и получи транспортни щети, отогворността и разходите са за сметка на купувача. 
  • След като получим и обработим Вашия попълнен формуряр за връщане/замяна на стока, ще се свържем с Вас по телефона. След като получите обратна връзка от нас може да донесете лично или да изпратите стоката на следния адрес: гр. София, ул. Георги С. Раковски №85.

III. РЕКЛАМАЦИИ

Всеки наш клиент има право да предяви рекламация в следните случаи: при констатирани липси; дефекти на стоката; несъответствие с поръчания модел или размер. Рекламации на вече монтирани продукти не се разглеждат!

При рекламация на стока, трябва да попълните Формуляр за връщане на продукта, който ще намерите в раздел „Условия за връщане на продукти“, отбележете като причина „фабричен дефект“ и приложете снимка на дефектния продукт, след което изпращате тази информация на имейл: bkclimatesys@gmail.com.

При предявяване на рекламация, клиентът има право: да поиска замяна на стоката; отстъпка от цената; пълно възстановяване на сумата за съответния артикул. Доставчикът извършва възстановяване на суми или замяна на продукт в 14-дневен срок от получаване обратно на стоката по банков път. 

При връщане на стока, Потребителят се задължава да я върне заедно с пълния получен комплект, както и с всички съпътстващи документи – касов бон, фактура, приемо-предавателен протокол, гаранционна карта. Продуктът следва да бъде върнат в оригиналната си опаковка в неговата цялост, пълна окомплектовка и без увреждания. Потребителят се задължава да върне стоката в търговски вид. Търговски вид означава вид, който да позволява последващата продажба на стоката като нова. Разопаковането на стоката следва да не е довело до очевидно нарушаване на търговския вид на стоката. В случай на нарушен търговски вид на стоката, ние имаме право по своя преценка да откажем да приемем връщането или да начислим на Потребителя разходи за възстановяване на стоката в търговски вид. Съгласно чл. 55, ал. 4 от ЗЗП, Потребителят носи отговорност за намалената стойност на стоките, причинена от изпробването им, различно от необходимото, за да установи естеството, характеристиките и доброто им функциониране.

След като обработим Вашата рекламация, ще получите на имейла си документ, съдържащ датата, номера под който рекламацията е вписана в нашата база от данни.

При потвърждаване на рекламацията, транспортните разходи по връщане или замяна на стоката са за сметка на Доставчика.

Изтеглете формуляра за връщане