ТЕРМОПОМПА FERROLI OMNIA M 3.2 МОНОБЛОК - 6 KW - МОНОФАЗНА - С ВКЛЮЧЕНО Wi-Fi УПРАВЛЕНИЕ

ТЕРМОПОМПА FERROLI OMNIA M 3.2 МОНОБЛОК - 6 KW - МОНОФАЗНА - С ВКЛЮЧЕНО Wi-Fi УПРАВЛЕНИЕ

ТЕРМОПОМПА FERROLI OMNIA M 3.2 МОНОБЛОК - 4 KW - МОНОФАЗНА - С ВКЛЮЧЕНО Wi-Fi УПРАВЛЕНИЕ

8 999,99 лв.
Наличност: На склад
SKU
50018284
купи на изплащане
12 x 0.00 лв.
Отопление ERP клас Средна температура A++
Отопление ERP клас Ниска температура A+++
SCOP ниска температура Произведена вода 35° 4,85
SEER Произведена вода 7° 4,99
Тип компресор 1x Twin Rotary DC
Тип вентилатори 1 x Assiale DC
Тип топлообменник - фабрично  Плочи от неръждаема стомана
Тип топлообменник Ребрена намотка
Тип вентилатори DC аксиален
Обем на разширителния съд Литри 2
Минимално съдържание на вода в системата Литри 15
Маскимална звукова мощност  Отопление 60 dB(A)
Маскимална звукова мощност  Охлаждане 60 dB(A)
Нето тегло Килограми 98 

_

ХАРАКТЕРИСТИКА

Аеротермалната енергия е енергията на бъдещето. Аеротермалните термопомпи Ferroli използват чиста технология, способна да получи до 79% от енергията, доставена за домашен комфорт от външния въздух. Аеротермалните термопомпи Ferroli са проектирани да осигуряват охлаждане през лятото, отопление през зимата и/или битова гореща вода през цялата година.

Тези термопомпи от последно поколение с инверторна технология и използването на екологичен газ като R32 не произвеждат топлина от изгарянето на гориво, а просто с минимална консумация на енергия използват енергията във въздуха и я пренасят във вътрешността на къщата.

Тази серия термопомпи въздух-вода задоволява зимните и летните нужди от климатизация на малки и средни жилищни и търговски системи.

Всички модули са подходящи за външен монтаж и като могат да произвеждат вода до 65°C, те могат да се използват в лъчисти системи, вентилаторни конвектори, радиатори и за индиректно производство на битова гореща вода (БГВ) чрез допълнителен външен бойлер.

Устройствата се характеризират с използването на DC инверторен компресор, който позволява захранването да бъде модулирано и са пълни с хидравличен комплект, съставен от всички основни компоненти за бърз и безопасен монтаж. Устройствата се характеризират с висока енергийна ефективност и ниски нива на шум, което им позволява да се използват като единичен генератор, обслужващ системата или интегрирани с други източници на енергия като помощни електрически нагреватели или бойлери. Всички модули се доставят стандартно със сонда за температурата на водата в резервоара за БГВ (монтаж от монтажника) и сонда за външна температура на въздуха (вече инсталирана на модула), за извършване на климатично регулиране при отопление и охлаждане.

За определени приложения те могат да бъдат свързани в "каскада" с "MASTER" устройство (управлявано директно от контролера) и до 5 "SLAVE" устройства, дори с различна мощност. Производството на БГВ се делегира на модул "MASTER", а при аномалии на модул "SLAVE" останалите могат да работят редовно. 

Всички модули са внимателно изградени и индивидуално тествани във фабриката. Инсталацията изисква само електрически и хидравлични връзки.


ПО-ГОЛЯМА ЕФЕКТИВНОСТ

Гамата термопомпи OMNIA M 3.2 реализират енергиен клас A++ при производство на вода до 55ºC и A+++ за вода, произведена до 35°C.


КОМПАКТЕН ВЪНШЕН МОДУЛ ЗА ПОВЕЧЕ СВОБОДНО ПРОСТРАНСТВО

Благодарение на компактенуя и малък модул, особено за по-мощните модели, OMNIA M 3.2 може лесно да бъде поставен извън къщата (тераса, покрив и т.н.), гарантирайки повече свободно вътрешно пространство.


БЪРЗ И ЛЕСЕН МОНТАЖ

Минимални разходите и времето за инсталиране. Взаимното свързване на хладилния агент между модулите не е необходимо (цялата верига на хладилния агент се съдържа в оборудването), дори не е необходимо да се прави връзка за подаване на гориво (газ или масло), нито да се създава канал за евакуация на димни газове. Освен това уредът включва всички водопроводни елементи, необходими за правилно и бързо свързване към водопровода и системата за отопление на БГВ.


КОМБИНАЦИЯ С НИСКОТЕМПЕРАТУРНИ СИСТЕМИ

Гамата на OMNIA M 3.2 може лесно да се инсталира в комбинация с нискотемпературни системи (вентилаторни конвектори, радиатори, подово отопление), за да се постигне максимална енергийна ефективност и максимален домашен комфорт.


ЛЕСНА ИНТЕГРАЦИЯ СЪС СЪЩЕСТВУВАЩИ КОТЕЛНИ СИСТЕМИ

OMNIA M 3.2 може да се комбинира и интегрира с всеки котел в системата. Управлението на устройството, базирано на външната температура и необходимите работни условия, оптимизира производството на топлина за отопление и БГВ, като използва устройството с най-добра ефективност.


ПРОИЗВОДСТВО НА ТОПЛА ВОДА ПРИ 65ºC ПРИ НИСКИ ВЪНШНИ ТЕМПЕРАТУРИ

Термопомпите OMNIA M 3.2 може да доставя топла вода при 60°C с външна температура до -15°C и при 40°C с външна температура до -25°C, без какъвто и да е тип опора/аксесоар. При студени, но положителни температури (от +5°C) OMNIA M 3.2 може да произвежда топла вода до 65°C.


ЗАЩИТА ОТ ЗАМРЪЗВАНЕ НА ХИДРАВЛИЧНИ КОМПОНЕНТИ БЕЗ НЕОБХОДИМОСТ ОТ ДОБАВЯНЕ НА ГЛИКОЛ

Ако се установят ниски външни температури, циркулационната помпа и електрическият нагревател против замръзване на пластинчатия топлообменник се активират, като по този начин се предотвратява замръзване на хидравличните компоненти. Следователно няма нужда да добавяте гликол към системата.


ХЛАДИЛНА ВЕРИГА

Разположен вътре в уреда за улесняване на операциите по поддръжка, той е оборудван с компресор с двойно въртящ се DC ИНВЕРТОРЕН двигател, за да се гарантира по-голямо динамично балансиране и намаляване на вибрациите. Поставен е върху гумени антивибрационни стойки и е обвит с двоен слой звукопоглъщащ материал за намаляване на шума. Компресорът е оборудван и с нагревател за картерно масло. Веригата е завършена със запоен пластинчат топлообменник от неръждаема стомана с нагревател против замръзване, аксиални вентилатори с DC безчетков двигателв комплект с предпазни решетки, оребрена намотка с антикорозионна обработка, съставена от медни тръби и алуминиеви ребра. Всички модули са оборудвани с променливо управление на скоростта на вентилаторите, което им позволява да работят при ниски външни температури при охлаждане и високи външни температури при отопление.


ХИДРАВЛИЧНА ВЕРИГА

Съдържа се вътре в уреда за улесняване на операциите по поддръжката и е оборудван стандартно с циркулационна помпа с ниска консумация с безчетков DC мотор , превключвател за водния поток, автоматичен обезвъздушител, манометър за водно налягане, разширителен съд, предпазен клапан, Y-образен филтър за вода (монтаж от инсталатора). Пластинчатият топлообменник и всички тръби на хидравличния кръг са термично изолирани, за да се предотврати образуването на кондензат и да се намалят топлинните загуби.


СИСТЕМАТА ЗА КОНТРОЛ

Общата система за управление позволява наблюдение на всички функции на инверторната система и правилното функциониране на компресора. Той също така включва регулиращи алгоритми, използващи предварително дефинирани климатични криви, които могат да бъдат избрани от клиента, управление на верига за БГВ, настройка на времеви интервали за намаляване на шума през нощта, алармена сигнализация, предотвратяване на блокиране на помпата и интеграция с външни генератори на топлина.

Повече информация
Монтаж Без монтаж
Марка Ferroli
ТИП Монофазна
BTU - МОЩНОСТ 4 kW
Клас на енергийна ефективност - Отопление А+++