ТЕРМОПОМПА СПЛИТ BOSCH COMPRESS 3000 AWS -11-MSS - 8 KW - С ИНТЕГРИРАН ДВУВАЛЕНТЕН РЕЗЕРВОАР

ТЕРМОПОМПА СПЛИТ BOSCH COMPRESS 3000 AWS -11-MSS - 8 KW - С ИНТЕГРИРАН ДВУВАЛЕНТЕН РЕЗЕРВОАР

ИНВЕРТОРНА ТЕРМОПОМПА МОНОБЛОК CLIMAVENETA MINICHILLER i-BX-N006MH - 6 KW - МОНОФАЗНА

ИНВЕРТОРНА ТЕРМОПОМПА МОНОБЛОК CLIMAVENETA MINICHILLER i-BX-N006MH - 6 KW - МОНОФАЗНА

ТЕРМОПОМПА СПЛИТ BOSCH COMPRESS 3000 AWS BS 6 ORS - 6 KW

12 999,99 лв.
Наличност: На склад
SKU
50127962-1
купи на изплащане
12 x 0.00 лв.
ТЕРМОПОМПЕНА СИСТЕМА  
Клас на енергийна ефективност БГВ B
ODU SPLIT ВЪНШЕН МОДУЛ
Тип хладилен газ R410A
Количество охлаждаща течност Килограми  1,60
Клас на енергийна ефективност при отопление A+
Номинална топлинна мощност при средни климатични условия 5 kW
Номинална топлинна мощност при средни климатични условия При ниска температура 6 kW
Клас на отоплителна енергийна ефективност на термопомпата При ниска температура A++
Размери Д x В x Ш (мм) 950x330x834
Тегло  Килограми 60

_

ХАРАКТЕРИСТИКИ

Compress 3000 AWS е реверсивна термопомпа въздух/вода за отопление, охлаждане и битова гореща вода, която гарантира високи енергийни спестявания, като регулира мощността непрекъснато по време на работа въз основа на реалните изисквания за комфорт.

 • Максимален комфорт и високи енергийни спестявания и благодарение на различните режими на работа за производство на битова гореща вода.
 • Това е един от продуктите, предоставени за заявяване на достъп до Ecobonus и Conto Termico.


ТЕРМОПОМПА СПЛИТ, КОЯТО ОТОПЛЯВА ПРЕЗ ЗИМАТА И ОХЛАЖДА ПРЕЗ ЛЯТОТО

Новата термопомпа Compress 3000 AWS улеснява използването на околния въздух като източник на възобновяема енергия. Подходящ е за отопление, за производство на битова гореща вода и за охлаждане на вашия дом. Той убеждава със своята гъвкавост и отлично съотношение цена/производителност. Благодарение на технологичните подобрения, направени в нейния инвертор, тази термопомпа е много тиха и производителна.


ВИСОКА ЕФЕКТИВНОСТ ЦЕЛОГОДИШНО

Термопомпата Compress 3000 AWS спестява много енергия по време на работа, тъй като регулира мощността непрекъснато въз основа на реалните изисквания за комфорт: модулацията от 25% до 100% всъщност прави възможно автоматичното адаптиране на мощността на машината към действителната енергийни изисквания.

Compress 3000 AWS е безшумен, защото компресорът и вентилаторът имат регулиране на скоростта. Интегрираната вътрешна циркулационна помпа е високоефективна, а последното поколение HPC400 електронна терморегулация винаги поддържа консумацията на енергия до минимум. Електрониката е проектирана за оптимална комбинация и с фотоволтаични системи и има интернет интерфейс за контрол и управление на термопомпата в режим на отопление, дори и дистанционно.


ЛЕСНА И БЪРЗА ИНСТАЛАЦИЯ

Всички хидравлични, управляващи и терморегулиращи компоненти вече са интегрирани в термопомпата. Пускането в експлоатация е лесно, подпомогнато от предупреждения с ясен текст.

Освен това Compress 3000 AWS вече е предварително зареден с хладилен агент и тръбите могат да бъдат с дължина до 30 метра.


ОСНОВНИ ПРЕДИМСТВА

 • Едно устройство за отопление, охлаждане и производство на битова гореща вода.

 • Оптимална адаптация на мощността и висока ефективност на термопомпата благодарение на новата и подобрена инверторна технология.

 • HPC400 интелигентна терморегулация, интегрирана като стандарт във вътрешното тяло.

 • Минимална инсталационна работа и много лесно пускане в експлоатация (термопомпата вече е предварително заредена с хладилен агент).


ПРИНЦИП НА ДЕЙСТВИЕ НА ТЕРМОПОМПИТЕ

 • Компресор: този компонент на хладилната верига компресира хладилния газ с ниско налягане и ниска температура, идващ от изпарителя: газът, напускащ компресора, е с висока температура и високо налягане. Компресорът работи благодарение на електрическото захранване.

 • Кондензатор: в този компонент флуидът на хладилния агент предава топлина на водата, като се охлажда и преминава от газообразно в течно състояние.

 • Разширителен вентил: този компонент приема студената течност под високо налягане, идваща от кондензатора, и регулира нейното намаляване на налягането. В този проход хладилната течност се охлажда и преминава към по-ниско налягане, без топлообмен.

 • Изпарител: в изпарителя флуидът на хладилния агент (при ниско налягане и температура) абсорбира почти изключително латентна топлина от външния въздух, преминавайки в газообразно състояние и поддържайки почти постоянна температура.


ВЪЗОБНОВЯЕМА ЕНЕРГИЯ

Дейностите за научноизследователска и развойна дейност на Bosch Group имат за цел, също и в топлотехническия сектор, насърчаване на използването на възобновяеми енергийни източници, помагайки на хората да пестят енергия и пари. С термопомпата Compress 3000 AWS развитието на технологията, която използва енергията на въздуха, отвори нови хоризонти на ефективност и удобство.


КОГАТО ИНОВАЦИИТЕ НАДХВЪРЛЯТ СЕБЕ СИ

Compress 3000 AWS е оборудван с особено иновативен и подобрен инвертор в сравнение с предишните модели. Този и други обновени компоненти осигуряват много ефективна и удобна работа през цялата година.

 • Оптимизираното управление на производството на битова гореща вода избягва внезапните промени в температурата и гарантира най-доброто представяне по отношение на комфорта и пестенето на енергия.

 • Електронното регулиране е самоконфигуриращо се и може да управлява до четири отоплителни/охладителни кръга и производството на битова гореща вода.Програмирането е лесно и интуитивно.

 • Иновативното интегрирано регулиране може да взаимодейства с фотоволтаична система: когато фотоволтаичният инвертор даде съгласие, термопомпата започва да акумулира топлина във вашия дом, така че да се възползвате максимално от безплатната слънчева енергия и да спестите сметки.

 • Минимално разсейване на произведената топлина, благодарение на изолационната структура на външното тяло и възстановяването на топлината, произведена от инвертора по време на неговата работа.


ЛЕСЕН И ЕВТИН МОНТАЖ И ПОДДРЪЖКА

С Compress 3000 AWS вие не само пестите енергия, но и работите. Термопомпата вече е предварително заредена с хладилен агент, за да се намали времето за монтаж. Външното тяло се монтира на стенни фиксиращи скоби (в случай на модули с един вентилатор) или на подова стойка. Разходите за намеса също ще се окажат ниски за поддръжка, благодарение на надеждността и достъпността на основните компоненти.


ФУНКЦИОНАЛНОСТ, ЕФЕКТИВНОСТ И УНИВЕРСАЛНОСТ

Compress 3000 AWS предлага най-доброто в термопомпите. Гарантира висока енергийна ефективност и има широк диапазон от мощности, със 7 размера от 3 до 15 kW, с монофазно или трифазно захранване и с 4 различни конфигурации:

 • хибриден, за комбинация с допълнителен топлогенератор,

 • с интегрирано електрическо съпротивление,

 • с вграден нагревателен елемент и бойлер за битова гореща вода,

 • с вградено електрическо съпротивление и резервоар със соларна бобина за битова гореща вода.

Каквито и да са вашите системни изисквания, винаги има Compress 3000 AWS, който е подходящ за вас


ПО-ТИХ ОТ ВСЯКОГА

Инверторът на тази термопомпа е резултат от важни иновации, постигнати от изследователската и развойна дейност на Bosch Group. Освен че гарантира максимална ефективност, безшумната му работа ще ви удиви!


СЛЕД ТОПЛА ЗИМА ПРОХЛАДНО ЛЯТО

През лятото тази иновативна термопомпа ви позволява да охлаждате къщата. Compress 3000 AWS всъщност е от реверсивен тип: това означава, че през лятото термопомпата обръща работния си цикъл, пренасяйки топлината от вътрешния въздух навън.


УДОБЕН ЗА ПОЛЗВАНЕ ДОРИ И НА РАЗСТОЯНИЕ

Удобният за потребителя дисплей улеснява настройката на Compress 3000 AWS. Освен това продуктът може да бъде оборудван с IP интерфейс, аксесоар и интегрируем модул, който позволява практично дистанционно управление през Интернет. Всичко, от което се нуждаете, е смартфон или таблет (със съвместима операционна система iOS или Android) и приложението Bosch Control.


ВЪТРЕШЕН МОДУЛ

За комбиниране на термопомпата със слънчева топлинна система на Bosch идеалното решение е подовият модел AWMSS с вътрешен 184-литров резервоар за съхранение със серпентина за соларна интеграция.

Повече информация
Монтаж Стандартен монтаж до 3 л. м. тръбен път
Марка Bosch
ТИП Монофазна
BTU - МОЩНОСТ 6 kW
Клас на енергийна ефективност - Отопление А+/А++